Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję

Żeberka pieczone w miodzie

Męska kuchnia

Kto nie lubi pysznych, rozpływających się w ustach żeberek! Słodycz miodu świetnie komponuje się z soczystym mięsem.

Tagi: kuchnia , przepisy

Męska kuchnia Żeberka pieczone w miodzie

 

 

Składniki:

 

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 4 łyżki miodu
  • 100 ml oliwy
  • 1 cebula
  • 1/4 łyżeczki pieprzu chilli cayenne
  • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego
  • 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki

 

Sposób przygotowania:

 

  1. Żeberka  pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj oliwę z przyprawami.
  2. Obtocz kawałki mięsa w marynacie i przełóż je do woreczka do pieczenia.
  3. Cebulę pokrój w plastry i dodaj do mięsa.
  4. Wstaw mięso do wcześniej nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz je przez godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia lekko rozetnij woreczek.
  5. Pozostaw mięso do przyrumienienia.
  6. Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. sałatką.

Smacznego!

Wejdź na FORUM!
Linki artykułu
Kopiuj link:
Skopiowano do schowka

Wklej link na stronę:
Skopiowano do schowka

 

Komentarze (0) / skomentuj / zobacz wszystkie

Gorące tematy

facebook
raporty
Raporty