Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję

Kiełbaski po angielsku

Męska kuchnia
|
09.03.2022

Bo najważniejsze to dobrze zacząć dzień. Na pusty żołądek świata nie zwojujemy, więc stawiamy na sycące i pożywne śniadanie godne prawdziwego wojownika. Na wszelki wypadek jednak przygotujmy dwa widelce – bardzo możliwe, że druga połówka chętnie się przyłączy do tej uczty.

Tagi: danie

Kiełbaski po angielsku
Toad in the hole, czyli ropucha w dziurce - tradycyjne angielskie śniadanie.

Danie należy podać od razu po przygotowaniu, wtedy jest najsmaczniejsze. Po wyjęciu z piecyka ciasto może delikatnie opaść – nie przejmujcie się tym, to całkowicie normalne i nie wpływa zupełnie na smak.

 

Przygotowanie: 15 min

Pieczenie: 35 min

 

Składniki na 4 porcje:

  • 6-8 frankfurterek
  • 2 jajka
  • 225 ml mleka
  • 3/4 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju lub masło do posmarowania formy

Sposób przyrządzenia:

  1. Piekarnik rozgrzać do temp. 220ºC. Frankfurterki przełożyć do naczynia żaroodpornego (średnica ok. 20 cm) posmarowanego masłem lub olejem i piec ok. 10 minut.
     
  2. Jajka wbić do miski, po czym dodać mleko, mąkę oraz sól. Całość dokładnie wymieszać.
     
  3. Przygotowane ciasto wylać na zrumienione kiełbaski. Całość piec ok. 25 minut, nie otwierając piekarnika. Serwować z musztardą.


     

Więcej przepisów na pyszne dania i drinki znajdziecie w bezpłatnym cyfrowym magazynie „Kuchnia dla Dorosłych”. Polecamy!

Magazyn możecie pobierać bezpłatnie na smartfon lub tablet. Jeśli czytasz tę stronę na urządzeniu mobilnym, po prostu kliknij ten link

Jeśli czytasz tę stronę na komputerze, zeskanuj z ekranu za pomocą smartfona lub tabletu poniższy QR kod.

Kuchnia dla dorosłych

Wejdź na FORUM!
Linki artykułu
Kopiuj link:
Skopiowano do schowka

Wklej link na stronę:
Skopiowano do schowka

 

Komentarze (0) / skomentuj / zobacz wszystkie