Danie należy podać od razu po przygotowaniu, wtedy jest najsmaczniejsze. Po wyjęciu z piecyka ciasto może delikatnie opaść – nie przejmujcie się tym, to całkowicie normalne i nie wpływa zupełnie na smak.
Przygotowanie: 15 min
Pieczenie: 35 min
Składniki na 4 porcje:
- 6-8 frankfurterek
- 2 jajka
- 225 ml mleka
- 3/4 szklanki mąki tortowej
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju lub masło do posmarowania formy
Sposób przyrządzenia:
-
Piekarnik rozgrzać do temp. 220ºC. Frankfurterki przełożyć do naczynia żaroodpornego (średnica ok. 20 cm) posmarowanego masłem lub olejem i piec ok. 10 minut.
-
Jajka wbić do miski, po czym dodać mleko, mąkę oraz sól. Całość dokładnie wymieszać.
-
Przygotowane ciasto wylać na zrumienione kiełbaski. Całość piec ok. 25 minut, nie otwierając piekarnika. Serwować z musztardą.
Więcej przepisów na pyszne dania i drinki znajdziecie w bezpłatnym cyfrowym magazynie „Kuchnia dla Dorosłych”. Polecamy!
Magazyn możecie pobierać bezpłatnie na smartfon lub tablet. Jeśli czytasz tę stronę na urządzeniu mobilnym, po prostu kliknij ten link.
Jeśli czytasz tę stronę na komputerze, zeskanuj z ekranu za pomocą smartfona lub tabletu poniższy QR kod.
Wejdź na FORUM! ❯
Komentarze (0) / skomentuj / zobacz wszystkie