Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję

Ryba z grilla z warzywami

Męska kuchnia

Lekkie, pożywne i nieco orientalne w smaku. Warzywa świetnie wydobywają aromat ryby.

Tagi: kuchnia , przepisy

Męska kuchnia  Ryba z grilla z warzywami

 

Składniki:

 

  • 4 kawałki pstrąga
  • pęczek dymki (tylko białe i jasnozielone części)
  • 1 por (biała część)
  • pół selera
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • sól

 

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i osusz rybę, spryskaj ją sokiem cytrynowym, odstaw na 10 min, po czym dokładnie osusz.
  2. Pokrój warzywa w julienne, a czosnek w plasterki.
  3. Przełóż warzywa do miski, skrop sokiem z cytryny i dobrze wymieszaj.
  4. Przygotuj 4 podwójne kawałki folii aluminiowej, na każdym połóż część porcji warzyw.
  5. Na warzywach ułóż rybę, posól i przykryj ponownie warzywami.
  6. Ściśle zawiń folię, zostawiając u góry mały otwór.
  7. Grilluj przez 15-20 minut.
  8. Danie możesz przygotować również w piekarniku, zastępując folię aluminiową papierem do pieczenia.

Smacznego!

Wejdź na FORUM!
Linki artykułu
Kopiuj link:
Skopiowano do schowka

Wklej link na stronę:
Skopiowano do schowka

 

Komentarze (0) / skomentuj / zobacz wszystkie

Gorące tematy

facebook
raporty
Raporty