Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies
Akceptuję

Domowa nalewka – tradycja, która nie zginęła

Ponoć są jak wino – im starsze, tym lepsze. Najcenniejsze są te przygotowywane według tradycyjnych receptur, najlepiej przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Dlaczego domowe nalewki wciąż cieszą się taką popularnością?

Dodawanie komentarza

Moderatorzy nie usuwają komentarzy na prośbę użytkowników. Jeśli podajesz jakiekolwiek dane, telefony czy adresy, robisz to na własną odpowiedzialność.

Chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w tym temacie?

Komentarze

andrzejto
28 sierpnia 2022 o 22:07

Dereniówkę robię już od kilku lat. Mam swoje krzaki w ogródku. Polecam też konfitury bez cukru do mięsa. Są lepsze niż żurawina.

~andrzejto

28.08.2022 22:07
Miłośnik
19 października 2012 o 14:35

Podaje przepis na najprostszą i jedną z najsmaczniejszych moim zdaniem nalewek: PORTERÓWKĘ.
1 piwo Porter, 2 cukry waniliowe, 2 szkl cukru, 0,5 l spirytusu.
Piwo podgrzać z cukrem do momentu, aż cukier się rozpuści. Uwaga - nie doprowadzać do wrzenia. Ostudzić i następnie dodać spirytus. Wlać do szklanych butelek i odstawić. Można pić już po 2 tygodniach, ale prawdziwego smaku nabiera po 6 miesiącach.

~Miłośnik

19.10.2012 14:35
P.
11 grudnia 2011 o 21:39

Czapki z głów! Duża wiedza, ciekawe tylko, czy efekty są zawsze takie, jak się oczekuje. Sam kilka razy zrobiłem nalewkę, ale chwalić się nie było czym - ot, owocówka, tyle, że mocna bo na spirytusie. Chyba nie mam do tego "ręki"...
(-:

~P.

11.12.2011 21:39