Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję

mięso

Polędwica w winie

Męska kuchnia

Jeśli chcesz zaskoczyć gości wykwintnym, a jednocześnie prostym daniem, to będzie znakomity wybór! Potrawa doskonale nadaje się zarówno na elegancki obiad, jak i romantyczną kolację.

więcej »

Udziec z indyka z pastą barbecue

Męska kuchnia

Długie pieczenie sprawia, że mięso jest delikatne i kruche. Poczuj lekką słodycz przełamaną delikatnym wędzonym aromatem.

więcej »

Filety z grilla z meksykańską salsą

Męska kuchnia

Coraz cieplejsze dni znaczą tylko jedno: czas wyciągnąć grilla i spędzić trochę czasu w przyjemnej atmosferze. Sprzęt świetnie posłuży ci do przygotowania tego prostego dania dla całej rodziny.

więcej »

Żeberka duszone w piwie

Męska kuchnia

Uwielbiane przez wielu połączenie smaków. Aromatyczne piwo jest świetnym dodatkiem do chrupiącego mięsa.

więcej »

Żeberka pieczone w miodzie

Męska kuchnia

Kto nie lubi pysznych, rozpływających się w ustach żeberek! Słodycz miodu świetnie komponuje się z soczystym mięsem.

więcej »

Roladki z kurczaka ze szparagami

Męska kuchnia

Pyszne i szybkie danie. Zarówno kurczak, jak i szparagi są bardzo soczyste, a mięso dodatkowo nabiera wspaniałego aromatu szynki.

więcej »

Co zjeść, gdy za oknem chłodniej

Męska kuchnia

Wraz ze zmianą aury powinieneś też pomyśleć o pewnych zmianach w swoim jadłospisie. Lato nie sprzyja na szczęście objadaniu się, ale jesienią łatwiej już złapać dodatkowe kilogramy, siedząc długimi wieczorami przed telewizorem i zarzucając coś na ząb. Pamiętaj też, że o tej porze roku jesteś bardziej narażony na różne infekcje i przeziębienia. Lepiej tego uniknąć, a przy tym dobrze zjeść!

więcej »

Romantyczna kolacja dla niej

Męska kuchnia

Romantyczny wieczór z samodzielnie przygotowanym posiłkiem to coś, co na kobiecie zawsze robi wrażenie. Grzegorz Łapanowski, znany kucharz i dziennikarz kulinarny, pomoże ci dobrać odpowiednie menu na wieczór we dwoje.

więcej » 1

Makaron chow mein z kurczakiem i warzywami w sosie teriyaki

Męska kuchnia

Często, zwłaszcza po pracy, przygotowuję podobne „chińskie” dania, z wykorzystaniem warzyw, które akurat mam pod ręką; często także w wersji bezmięsnej.

więcej »

Szybki kurczak teriyaki z patelni z warzywami i ryżem

Męska kuchnia

To pomysł na quasi-azjatyckie, szybkie danie z kurczakiem, które można przyrządzać na setki sposobów, korzystając ze składników, które akurat mamy pod ręką.

więcej »

Quesadilla z kurczakiem

Męska kuchnia

Proste, ale niebanalne danie - meksykańskie dwa placki przekładane serem, kurczakiem, salsą i ziołami - przeniesie twój obiad w gorący, południowoamerykański klimat.

więcej »

Grillowana wołowina z sosem musztardowo-paprykowym

Męska kuchnia

Dobrze zamarynowane mięso, nadziane na patyczek i wrzucone na grilla, podawane z gęstym, ciemnym sosem. Doskonała przekąska lub przystawka na miłe spotkanie ze znajomymi.

więcej »

Kurczak chili z pieczarkami

Męska kuchnia

Lekko pikantne danie, idealne w duecie z gotowanymi ziemniaczkami. Cały sekret jego smaku kryje się w marynacie, która sprawia, że mięso jest soczyste, chrupiące i bardzo aromatyczne.

więcej » 3

Sałata ze świata - Chateaubriand

Męska kuchnia

Co kraj, to obyczaj, ale także - co kraj, to inna kuchnia. I bardzo dobrze - przecież trudno, żeby na całym świecie jedzono schabowego lub pierogi czy bigos. Spotykamy często egzotyczne i interesujące nazwy potraw i warto wiedzieć, skąd się wzięły i dlaczego. Można też samemu spróbować przygotować taki specjał. Nie jest to wcale trudne.

więcej »

Śliwki suszone z boczkiem

Męska kuchnia

Gdzieś już widziałeś, próbowałeś i bardzo ci smakowały… To bardzo możliwe, bo ta przystawka jest dość popularna. Wygląda fajnie, pachnie wyśmienicie, a smakuje - wprost doskonale. A na dodatek jest naprawdę prosta w przygotowaniu i nie wymaga poświęcania długiego czasu. I co ważne - ma staropolski rodowód!

więcej » 1

Zrób sobie chili

Męska kuchnia

Chili con carne to oryginalne danie pochodzące z Ameryki Północnej. Narodziło się w Teksasie, ale w czasach, gdy stan ten należał do Hiszpanii. Stąd nazwa hiszpańska – oznaczająca ni mniej ni więcej, tylko papryki z mięsem. Jest to danie „jednogarnkowe”, sycące i proste w przygotowaniu. Po prostu męskie.

więcej » 1

Golonka i zupa czyli męskie żarcie

Męska kuchnia

Najpierw zdefiniujmy pojęcie „męskiego żarcia”. W krótkich, żołnierskich słowach: jest to jedzenie przygotowane przez mężczyznę, dla mężczyzny (choć kobieta też może co nieco skubnąć), wyglądające na wyrafinowane ale proste w przyrządzeniu. No i musi go być DUŻO.

więcej » 2

Gorące tematy

facebook