Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję

grill

Ryba z grilla z warzywami

Męska kuchnia

Lekkie, pożywne i nieco orientalne w smaku. Warzywa świetnie wydobywają aromat ryby.

więcej »

Filety z grilla z meksykańską salsą

Męska kuchnia

Coraz cieplejsze dni znaczą tylko jedno: czas wyciągnąć grilla i spędzić trochę czasu w przyjemnej atmosferze. Sprzęt świetnie posłuży ci do przygotowania tego prostego dania dla całej rodziny.

więcej »

Grillowane brzoskwinie na rukoli z owczą ricottą i serrano

Męska kuchnia

Grillowane brzoskwinie i surowa szynka to dość klasyczne zestawienie. I nic dziwnego, bo obydwa składniki świetnie do siebie pasują. Dzięki rukoli i serowi ricotta (tu: w kruchym, solankowym wydaniu) sałatka nabierze bardziej wykwintnego charakteru. Sprawdź to!

więcej »

Grillowana barramundi na szpinaku z pieczonymi ziemniakami

Męska kuchnia

Filet albo stek z białej ryby, podany na szpinaku, można spotkać w menu niejednej restauracji. Nie jest to szczególnie oryginalne połączenie, ale za to świetnie się sprawdza, warto więc przygotować podobne danie w domu.

więcej »

Grillowana wołowina z sosem musztardowo-paprykowym

Męska kuchnia

Dobrze zamarynowane mięso, nadziane na patyczek i wrzucone na grilla, podawane z gęstym, ciemnym sosem. Doskonała przekąska lub przystawka na miłe spotkanie ze znajomymi.

więcej »
array(5) { [0]=> array(49) { ["id"]=> string(4) "2597" ["slug"]=> string(25) "ryba-z-grilla-z-warzywami" ["dont_use_tags"]=> string(3) "akt" ["title"]=> string(26) " Ryba z grilla z warzywami" ["avatar_description"]=> string(0) "" ["avatar_alt_text"]=> string(0) "" ["lead"]=> string(87) "Lekkie, pożywne i nieco orientalne w smaku. Warzywa świetnie wydobywają aromat ryby." ["has_superbox"]=> bool(false) ["has_superbox_main"]=> bool(false) ["has_superbox_sticker"]=> bool(false) ["superbox_content"]=> string(87) "Lekkie, pożywne i nieco orientalne w smaku. Warzywa świetnie wydobywają aromat ryby." ["superbox_title"]=> string(26) " Ryba z grilla z warzywami" ["superbox_avatar"]=> string(20) "superbox_avatar_2597" ["body"]=> string(1500) "

[article_adv]

 

Składniki:

 

 

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i osusz rybę, spryskaj ją sokiem cytrynowym, odstaw na 10 min, po czym dokładnie osusz.
  2. Pokrój warzywa w julienne, a czosnek w plasterki.
  3. Przełóż warzywa do miski, skrop sokiem z cytryny i dobrze wymieszaj.
  4. Przygotuj 4 podwójne kawałki folii aluminiowej, na każdym połóż część porcji warzyw.
  5. Na warzywach ułóż rybę, posól i przykryj ponownie warzywami.
  6. Ściśle zawiń folię, zostawiając u góry mały otwór.
  7. Grilluj przez 15-20 minut.
  8. Danie możesz przygotować również w piekarniku, zastępując folię aluminiową papierem do pieczenia.

Smacznego!

" ["ancestor_id"]=> string(1) "7" ["advimg"]=> string(8) "adv_2597" ["lead_on_first"]=> bool(true) ["ctime"]=> string(10) "1524579514" ["gradation"]=> string(1) "0" ["gradation_sub"]=> string(1) "0" ["adv"]=> bool(false) ["signin"]=> bool(false) ["after18"]=> bool(false) ["art_category_id"]=> string(2) "69" ["is_gadget"]=> bool(false) ["vote_title"]=> string(0) "" ["with_advbox"]=> bool(false) ["advbox"]=> string(0) "" ["link_url"]=> string(27) "https://facetpo40.pl/forum/" ["link_info"]=> string(16) "Wejdź na FORUM!" ["link_alt"]=> string(0) "" ["download_file"]=> string(0) "" ["seo_title"]=> string(0) "" ["seo_description"]=> string(0) "" ["seo_keywords"]=> string(0) "" ["show_recommend"]=> bool(false) ["show_random"]=> string(1) "3" ["show_other_random"]=> string(1) "3" ["avatar"]=> string(19) "/avatar/avatar_2597" ["visits_counter"]=> string(4) "1671" ["comments_counter"]=> string(1) "0" ["published_active"]=> bool(true) ["published_start"]=> string(1) "0" ["published_end"]=> string(1) "0" ["recommended_end"]=> string(1) "0" ["like_counter"]=> string(1) "0" ["unlike_counter"]=> string(1) "0" ["photos_counter"]=> NULL ["ArtCategory"]=> array(18) { ["id"]=> string(2) "69" ["name"]=> string(14) "Męska kuchnia" ["root_id"]=> string(1) "0" ["isleaf"]=> bool(true) ["video_gradation"]=> string(1) "0" ["gallery_gradation"]=> string(1) "0" ["index_gradation"]=> string(1) "0" ["isactive"]=> bool(true) ["position"]=> string(1) "6" ["superbox_counter"]=> string(1) "0" ["title"]=> string(14) "Męska kuchnia" ["about"]=> string(197) "Zaskocz swoją partnerkę wykwintną kolacją albo przyrządź fajne danie dla na męski wieczór. Męska kuchnia nie jest nudna. Pokaż, że męskie gotowanie lubi eksperymentować, i to smacznie." ["keywords"]=> string(0) "" ["use_gradation"]=> bool(true) ["slug"]=> string(15) "0-meska-kuchnia" ["lft"]=> string(2) "37" ["rgt"]=> string(2) "38" ["level"]=> string(1) "2" } } [1]=> array(49) { ["id"]=> string(4) "2596" ["slug"]=> string(35) "filety-z-grilla-z-meksykanska-salsa" ["dont_use_tags"]=> string(0) "" ["title"]=> string(38) "Filety z grilla z meksykańską salsą" ["avatar_description"]=> string(0) "" ["avatar_alt_text"]=> string(0) "" ["lead"]=> string(207) "Coraz cieplejsze dni znaczą tylko jedno: czas wyciągnąć grilla i spędzić trochę czasu w przyjemnej atmosferze. Sprzęt świetnie posłuży ci do przygotowania tego prostego dania dla całej rodziny. " ["has_superbox"]=> bool(false) ["has_superbox_main"]=> bool(false) ["has_superbox_sticker"]=> bool(false) ["superbox_content"]=> string(207) "Coraz cieplejsze dni znaczą tylko jedno: czas wyciągnąć grilla i spędzić trochę czasu w przyjemnej atmosferze. Sprzęt świetnie posłuży ci do przygotowania tego prostego dania dla całej rodziny. " ["superbox_title"]=> string(38) "Filety z grilla z meksykańską salsą" ["superbox_avatar"]=> string(20) "superbox_avatar_2596" ["body"]=> string(2045) "

[article_adv]

 

 

Składniki:

 

Salsa z pomidora i awokado

Sposób przygotowania:

  1. Filety pokrój po skosie w grube plastry (minimum 2 cm).
  2. Dopraw solą, a następnie natrzyj mięso pozostałymi przyprawami, skrop lekko sokiem i natrzyj skórką z cytryny, obtocz w oleju.
  3. Włóż do lodówki do zamarynowania na minimum 30 minut.
  4.   Ułóż na rozgrzanym grillu i trzymaj bez poruszania około 3 minut.
  5. Odwróć na drugą stronę i grilluj około 2,5 minuty.
  6. Zdejmij z grilla.
  7. Awokado obierz i pokrój w kostkę, pomidora zalej wrzątkiem, obierz i pokrój w kostkę, drobno posiekaj cebulę, usuń pestki z chilli i drobno posiekaj paprykę.
  8. Wymieszaj składniki salsy w oddzielnej salaterce.

Smacznego!

" ["ancestor_id"]=> string(1) "7" ["advimg"]=> string(8) "adv_2596" ["lead_on_first"]=> bool(true) ["ctime"]=> string(10) "1524579271" ["gradation"]=> string(1) "0" ["gradation_sub"]=> string(1) "0" ["adv"]=> bool(false) ["signin"]=> bool(false) ["after18"]=> bool(false) ["art_category_id"]=> string(2) "69" ["is_gadget"]=> bool(false) ["vote_title"]=> string(0) "" ["with_advbox"]=> bool(false) ["advbox"]=> string(0) "" ["link_url"]=> string(27) "https://facetpo40.pl/forum/" ["link_info"]=> string(16) "Wejdź na FORUM!" ["link_alt"]=> string(0) "" ["download_file"]=> string(0) "" ["seo_title"]=> string(0) "" ["seo_description"]=> string(0) "" ["seo_keywords"]=> string(0) "" ["show_recommend"]=> bool(false) ["show_random"]=> string(1) "3" ["show_other_random"]=> string(1) "3" ["avatar"]=> string(19) "/avatar/avatar_2596" ["visits_counter"]=> string(4) "1123" ["comments_counter"]=> string(1) "0" ["published_active"]=> bool(true) ["published_start"]=> string(1) "0" ["published_end"]=> string(1) "0" ["recommended_end"]=> string(1) "0" ["like_counter"]=> string(1) "0" ["unlike_counter"]=> string(1) "0" ["photos_counter"]=> NULL ["ArtCategory"]=> array(18) { ["id"]=> string(2) "69" ["name"]=> string(14) "Męska kuchnia" ["root_id"]=> string(1) "0" ["isleaf"]=> bool(true) ["video_gradation"]=> string(1) "0" ["gallery_gradation"]=> string(1) "0" ["index_gradation"]=> string(1) "0" ["isactive"]=> bool(true) ["position"]=> string(1) "6" ["superbox_counter"]=> string(1) "0" ["title"]=> string(14) "Męska kuchnia" ["about"]=> string(197) "Zaskocz swoją partnerkę wykwintną kolacją albo przyrządź fajne danie dla na męski wieczór. Męska kuchnia nie jest nudna. Pokaż, że męskie gotowanie lubi eksperymentować, i to smacznie." ["keywords"]=> string(0) "" ["use_gradation"]=> bool(true) ["slug"]=> string(15) "0-meska-kuchnia" ["lft"]=> string(2) "37" ["rgt"]=> string(2) "38" ["level"]=> string(1) "2" } } [2]=> array(49) { ["id"]=> string(3) "969" ["slug"]=> string(58) "grillowane-brzoskwinie-na-rukoli-z-owcza-ricotta-i-serrano" ["dont_use_tags"]=> string(0) "" ["title"]=> string(60) "Grillowane brzoskwinie na rukoli z owczą ricottą i serrano" ["avatar_description"]=> string(0) "" ["avatar_alt_text"]=> string(0) "" ["lead"]=> string(269) "Grillowane brzoskwinie i surowa szynka to dość klasyczne zestawienie. I nic dziwnego, bo obydwa składniki świetnie do siebie pasują. Dzięki rukoli i serowi ricotta (tu: w kruchym, solankowym wydaniu) sałatka nabierze bardziej wykwintnego charakteru. Sprawdź to!" ["has_superbox"]=> bool(true) ["has_superbox_main"]=> bool(true) ["has_superbox_sticker"]=> bool(false) ["superbox_content"]=> string(0) "" ["superbox_title"]=> string(20) "BRZOSKWINIE Z GRILLA" ["superbox_avatar"]=> string(19) "superbox_avatar_969" ["body"]=> string(1423) "

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej mocno patelnię grillową.
     
  2. Przetnij białe brzoskwinie w poprzek na dwie części i usuń pestki. Zwykłe brzoskwinie podziel na ćwiartki.
     
  3. Grilluj brzoskwinie ze wszystkich stron, zaczynając od strony ze skórką.
     
  4. Rozłóż na talerzach warstwę rukoli.
     
  5. Na rukoli ułóż ugrillowane brzoskwinie oraz szynkę (w dekoracyjny sposób). Całość posyp pokruszoną ricottą.
     
  6. Sałatkę skrop obficie oliwą extra vergine oraz octem balsamicznym.

Smacznego!

 

Przepis przygotowany przez serwis

[ext_img=o]743[/ext_img]

 

fot.: Małgorzata Napiórkowska-Kubicka

 

[article_adv]

 

" ["ancestor_id"]=> string(1) "7" ["advimg"]=> string(0) "" ["lead_on_first"]=> bool(true) ["ctime"]=> string(10) "1366980048" ["gradation"]=> string(1) "0" ["gradation_sub"]=> string(1) "0" ["adv"]=> bool(false) ["signin"]=> bool(false) ["after18"]=> bool(false) ["art_category_id"]=> string(2) "69" ["is_gadget"]=> bool(false) ["vote_title"]=> string(0) "" ["with_advbox"]=> bool(false) ["advbox"]=> string(0) "" ["link_url"]=> string(35) "https://facetpo40.pl/meska-kuchnia/" ["link_info"]=> string(22) "Zobacz inne propozycje" ["link_alt"]=> string(0) "" ["download_file"]=> string(0) "" ["seo_title"]=> string(0) "" ["seo_description"]=> string(0) "" ["seo_keywords"]=> string(0) "" ["show_recommend"]=> bool(false) ["show_random"]=> string(1) "3" ["show_other_random"]=> string(1) "3" ["avatar"]=> string(18) "/avatar/avatar_969" ["visits_counter"]=> string(4) "4902" ["comments_counter"]=> string(1) "0" ["published_active"]=> bool(true) ["published_start"]=> string(1) "0" ["published_end"]=> string(1) "0" ["recommended_end"]=> string(1) "0" ["like_counter"]=> string(1) "0" ["unlike_counter"]=> string(1) "0" ["photos_counter"]=> NULL ["ArtCategory"]=> array(18) { ["id"]=> string(2) "69" ["name"]=> string(14) "Męska kuchnia" ["root_id"]=> string(1) "0" ["isleaf"]=> bool(true) ["video_gradation"]=> string(1) "0" ["gallery_gradation"]=> string(1) "0" ["index_gradation"]=> string(1) "0" ["isactive"]=> bool(true) ["position"]=> string(1) "6" ["superbox_counter"]=> string(1) "0" ["title"]=> string(14) "Męska kuchnia" ["about"]=> string(197) "Zaskocz swoją partnerkę wykwintną kolacją albo przyrządź fajne danie dla na męski wieczór. Męska kuchnia nie jest nudna. Pokaż, że męskie gotowanie lubi eksperymentować, i to smacznie." ["keywords"]=> string(0) "" ["use_gradation"]=> bool(true) ["slug"]=> string(15) "0-meska-kuchnia" ["lft"]=> string(2) "37" ["rgt"]=> string(2) "38" ["level"]=> string(1) "2" } } [3]=> array(49) { ["id"]=> string(3) "910" ["slug"]=> string(58) "grillowana-barramundi-na-szpinaku-z-pieczonymi-ziemniakami" ["dont_use_tags"]=> string(0) "" ["title"]=> string(58) "Grillowana barramundi na szpinaku z pieczonymi ziemniakami" ["avatar_description"]=> string(0) "" ["avatar_alt_text"]=> string(0) "" ["lead"]=> string(229) "Filet albo stek z białej ryby, podany na szpinaku, można spotkać w menu niejednej restauracji. Nie jest to szczególnie oryginalne połączenie, ale za to świetnie się sprawdza, warto więc przygotować podobne danie w domu." ["has_superbox"]=> bool(true) ["has_superbox_main"]=> bool(true) ["has_superbox_sticker"]=> bool(false) ["superbox_content"]=> string(0) "" ["superbox_title"]=> string(27) "Grillowana ryba na szpinaku" ["superbox_avatar"]=> string(19) "superbox_avatar_910" ["body"]=> string(2975) "

Użyj świeżego szpinaku; szpinak mrożony nigdy nie jest dobrym pomysłem. Barramundi, które wybrałem ze względu na delikatność i niemal zupełny brak ości, możesz zastąpić inną ulubioną rybą o białym mięsie.

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
     
  2. Wyfiletuj barramundi.
     
  3. Przygotuj marynatę z soku z 1/2 cytryny, oliwy, posiekanej pietruszki, koperku, listków z jednej gałązki rozmarynu, soli oraz pieprzu. Dokładnie obtocz filety w marynacie i odstaw.
     
  4. Pokrój ziemniaki w łódeczki i włóż do żaroodpornego naczynia. Porządnie skrop je oliwą oraz niewielką ilością soku z cytryny. Dodaj rozgnieciony płaską stroną noża i posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz, nasiona kopru włoskiego, kminek i posiekane listki z jednej gałązki rozmarynu. Dokładnie wymieszaj, tak, by ziemniaki pokryły się oliwą, przyprawami i ziołami. Na koniec dodatkowo skrop ziemniaki niewielką ilością oliwy, aby mieć pewność, że ładnie się zrumienią, i wstaw je do pieca na 40 minut.
     
  5. Pozostałą część dania możesz przygotować, gdy ziemniaki będą już gotowe (zostaw je w wyłączonym, gorącym piekarniku) albo na kilka minut przed zakończeniem pieczenia.
     
  6. Podduś szpinak na głębokiej patelni. Kiedy zacznie się redukować, dodaj drobno posiekane dwa ząbki czosnku i sól. Gotowy szpinak powinien mieć całkowicie miękkie liście, ale o dość wyraźnie zachowanym kształcie. Dopraw całość sporą ilością pieprzu.
     
  7. W tym czasie usmaż rybę na mocno rozgrzanej patelni grillowej. Nie trzymaj barramundi na ogniu zbyt długo, wystarczą mniej więcej 2 minuty z każdej strony.
     
  8. Na talerzach rozłóż porcje szpinaku, a na nim po dwa filety. Obok dołóż porcję upieczonych ziemniaków. Danie udekoruj koperkiem.

Smacznego!

 

Przepis przygotowany przez serwis
[ext_img=o]743[/ext_img]

 

fot.: Małgorzata Napiórkowska-Kubicka

" ["ancestor_id"]=> string(1) "7" ["advimg"]=> string(0) "" ["lead_on_first"]=> bool(true) ["ctime"]=> string(10) "1360415997" ["gradation"]=> string(1) "0" ["gradation_sub"]=> string(1) "0" ["adv"]=> bool(false) ["signin"]=> bool(false) ["after18"]=> bool(false) ["art_category_id"]=> string(2) "69" ["is_gadget"]=> bool(false) ["vote_title"]=> string(0) "" ["with_advbox"]=> bool(false) ["advbox"]=> string(0) "" ["link_url"]=> string(0) "" ["link_info"]=> string(0) "" ["link_alt"]=> string(0) "" ["download_file"]=> string(0) "" ["seo_title"]=> string(0) "" ["seo_description"]=> string(0) "" ["seo_keywords"]=> string(0) "" ["show_recommend"]=> bool(false) ["show_random"]=> string(1) "3" ["show_other_random"]=> string(1) "3" ["avatar"]=> string(18) "/avatar/avatar_910" ["visits_counter"]=> string(4) "7235" ["comments_counter"]=> string(1) "0" ["published_active"]=> bool(true) ["published_start"]=> string(1) "0" ["published_end"]=> string(1) "0" ["recommended_end"]=> string(1) "0" ["like_counter"]=> string(1) "0" ["unlike_counter"]=> string(1) "0" ["photos_counter"]=> NULL ["ArtCategory"]=> array(18) { ["id"]=> string(2) "69" ["name"]=> string(14) "Męska kuchnia" ["root_id"]=> string(1) "0" ["isleaf"]=> bool(true) ["video_gradation"]=> string(1) "0" ["gallery_gradation"]=> string(1) "0" ["index_gradation"]=> string(1) "0" ["isactive"]=> bool(true) ["position"]=> string(1) "6" ["superbox_counter"]=> string(1) "0" ["title"]=> string(14) "Męska kuchnia" ["about"]=> string(197) "Zaskocz swoją partnerkę wykwintną kolacją albo przyrządź fajne danie dla na męski wieczór. Męska kuchnia nie jest nudna. Pokaż, że męskie gotowanie lubi eksperymentować, i to smacznie." ["keywords"]=> string(0) "" ["use_gradation"]=> bool(true) ["slug"]=> string(15) "0-meska-kuchnia" ["lft"]=> string(2) "37" ["rgt"]=> string(2) "38" ["level"]=> string(1) "2" } } [4]=> array(49) { ["id"]=> string(3) "470" ["slug"]=> string(50) "grillowana-wolowina-z-sosem-musztardowo-paprykowym" ["dont_use_tags"]=> string(0) "" ["title"]=> string(51) "Grillowana wołowina z sosem musztardowo-paprykowym" ["avatar_description"]=> string(0) "" ["avatar_alt_text"]=> string(0) "" ["lead"]=> string(175) "Dobrze zamarynowane mięso, nadziane na patyczek i wrzucone na grilla, podawane z gęstym, ciemnym sosem. Doskonała przekąska lub przystawka na miłe spotkanie ze znajomymi." ["has_superbox"]=> bool(true) ["has_superbox_main"]=> bool(false) ["has_superbox_sticker"]=> bool(false) ["superbox_content"]=> string(61) "Grillowaną wołowiną na patyczkach zaprocentujesz u gości." ["superbox_title"]=> string(25) "GRILL NIE MUSI BYĆ NUDNY" ["superbox_avatar"]=> string(19) "superbox_avatar_470" ["body"]=> string(3166) "

Podstawa

Marynata

Sos musztardowo-paprykowy

Przygotuj mięso:

Umyj wołowinę i pokrój w ok 2-3 cm-owe kawałki i przełóż do plastikowej torebki.

 

 

 

 

Przygotuj marynatę:

  1. Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę.
     
  2. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty (możesz użyć do tego blendera).
     
  3. Zalej marynatą mięso, zawiąż woreczek i energicznie nim potrząśnij, tak, aby marynata oblała wszystkie kawałki mięsa. Włóż woreczek do dużej miski i wstaw do lodówki na 1 godz.

W międzyczasie przygotuj sos:

  1. Obierz i drobno posiekaj cebulę.
     
  2. Rozgrzej masło na patelni i przesmaż na nim cebulę.
     
  3. Gdy cebula się zeszkli, oprósz ją mąką, wlej bulion, dodaj musztardę i gotuj mieszając przez 10 min.
     
  4. Przetrzyj sos przez sito.
     
  5. Dopraw mieloną papryką (słodką i ostrą) oraz solą i ponownie zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, zdejmij z ognia.

Zgrilluj mięso:

  1. Wyjmij mięso z lodówki, odsącz z marynaty (zachowując ją na potem).
     
  2. Nabijaj kawałki mięsa na drewniane patyczki i umieść na rozgrzanym grillu. Grilluj, aż mięso delikatnie się zrumieni i nie będzie surowe w środku. Pamiętaj o obracaniu mięsa podczas grillowania i polewaniu go marynatą aby nie wyschło.
     
  3. Gotowe mięso zdejmij z grilla. Podawaj z przygotowanym sosem musztardowo-paprykowym.

Mięso możesz podać w formie małych szaszłyków umieszczonych w kieliszkach z sosem (tak jak na zdjęciu) lub tradycyjnie, w formie dużych szaszłyków z sosem w większych miseczkach.

Jako dodatek do szaszłyków serwuj grillowane ziemniaki lub inne warzywa, grzanki z chleba czy bułki lub pszenne placki typu tortilla.

 

Przygotowane we współpracy z serwisem BarwySmakow.pl

" ["ancestor_id"]=> string(1) "7" ["advimg"]=> string(0) "" ["lead_on_first"]=> bool(true) ["ctime"]=> string(10) "1335558241" ["gradation"]=> string(2) "10" ["gradation_sub"]=> string(1) "0" ["adv"]=> bool(false) ["signin"]=> bool(false) ["after18"]=> bool(false) ["art_category_id"]=> string(2) "69" ["is_gadget"]=> bool(false) ["vote_title"]=> string(0) "" ["with_advbox"]=> bool(true) ["advbox"]=> string(226) "

Jak pozbyć się zapachu czosnku z rąk?

Aby pozbyć się intensywnego (i uporczywego) zapachu czosnku z rąk, wystarczy, że potrzesz je o jakikolwiek kawałek metalu (łyżeczkę, nóż, etc.).

" ["link_url"]=> string(71) "https://facetpo40.pl/meska-kuchnia/salatka-z-mango-i-awokado-na-rukoli/" ["link_info"]=> string(32) "Do tego pasuje sałatka z mango!" ["link_alt"]=> string(0) "" ["download_file"]=> string(0) "" ["seo_title"]=> string(51) "Grillowana wołowina z sosem musztardowo-paprykowym" ["seo_description"]=> string(175) "Dobrze zamarynowane mięso, nadziane na patyczek i wrzucone na grilla, podawane z gęstym, ciemnym sosem. Doskonała przekąska lub przystawka na miłe spotkanie ze znajomymi." ["seo_keywords"]=> string(82) "wołowina, szaszłyki z wołowiny, grillowana wołowina, sos paprykowo musztardowy" ["show_recommend"]=> bool(false) ["show_random"]=> string(1) "3" ["show_other_random"]=> string(1) "3" ["avatar"]=> string(18) "/avatar/avatar_470" ["visits_counter"]=> string(4) "8026" ["comments_counter"]=> string(1) "0" ["published_active"]=> bool(true) ["published_start"]=> string(10) "1335592800" ["published_end"]=> string(1) "0" ["recommended_end"]=> string(1) "0" ["like_counter"]=> string(1) "0" ["unlike_counter"]=> string(1) "0" ["photos_counter"]=> NULL ["ArtCategory"]=> array(18) { ["id"]=> string(2) "69" ["name"]=> string(14) "Męska kuchnia" ["root_id"]=> string(1) "0" ["isleaf"]=> bool(true) ["video_gradation"]=> string(1) "0" ["gallery_gradation"]=> string(1) "0" ["index_gradation"]=> string(1) "0" ["isactive"]=> bool(true) ["position"]=> string(1) "6" ["superbox_counter"]=> string(1) "0" ["title"]=> string(14) "Męska kuchnia" ["about"]=> string(197) "Zaskocz swoją partnerkę wykwintną kolacją albo przyrządź fajne danie dla na męski wieczór. Męska kuchnia nie jest nudna. Pokaż, że męskie gotowanie lubi eksperymentować, i to smacznie." ["keywords"]=> string(0) "" ["use_gradation"]=> bool(true) ["slug"]=> string(15) "0-meska-kuchnia" ["lft"]=> string(2) "37" ["rgt"]=> string(2) "38" ["level"]=> string(1) "2" } } } array(0) { }

Gorące tematy

facebook