Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję

Impreza w domu

Na luzie

Na luzie Impreza w domu

Organizujesz imprezę w domu? Przyda ci się kilka sprawdzonych rad, które sprawią, że będzie to niezapomniany wieczór dla ciebie i twoich gości!

Tagi: impreza , Sylwester , domówka

Na luzie Impreza w domu

Przygotowanie imprezy – sylwestrowej lub jakiejkolwiek innej - nie musi wymagać dużego wysiłku – wystarczy, że zaplanujesz ją zgodnie z poniższymi wskazówkami.

1. Opanuj przestrzeń

Jeśli tylko nie masz zamiaru zapraszać pięćdziesięciu osób do niewielkiego pokoju, z pewnością uda ci się wygospodarować kawałek podłogi, który posłuży za parkiet. Wystarczy na tę jedną noc wynieść część mebli do piwnicy, na strych czy innego pokoju, a pozostałe przesunąć pod ścianę.

2. Pomyśl o dekoracjach

Ich wybór zależy od tego, czy chcesz zorganizować imprezę z motywem tematycznym, czy też nie. Jeśli decydujesz się na tradycyjne sylwestrowe przyjęcie wystarczą balony, serpentyny i kolorowe światełka. Jeżeli przyjęcie ma być tematyczne, dekoracje muszą odzwierciedlać wybrany styl.

3. Wybierz motyw przewodni

Powinien nawiązywać do zainteresowań, które dzielisz ze znajomymi. Dobrze sprawdzają się również przyjęcia organizowane w stylu wybranej epoki, na przykład starożytnej Grecji, lub te związane z bohaterami kina – dla twoich znajomych wizja wcielenia się w postać Jamesa Bonda czy Dartha Vadera może być niezwykle kusząca! By niskim kosztem skompletować oryginalny strój, udaj się do second handu lub pobuszuj w internecie.

4. Zastanów się nad menu

Zastawienie stołu wykwintnymi potrawami podczas imprezy na szczęście nie jest konieczne. Jedno ciepłe sycące danie (bigos, bogracz, żurek w chlebie) sprawdzi się idealnie. Podstawę menu powinny stanowić najróżniejsze przekąski. Przygotuj szwedzki stół.

5. Postaw na fingerfoody

Dania powinny być lekkie i szybkie do zjedzenia. Przekąski fingerfoodowe, czyli takie, które można wziąć w palce i zjeść jednym lub dwoma kęsami, będą najlepszym rozwiązaniem. Możesz więc przygotować rolady z wędlin, koreczki, małe kanapki. Smak różnego rodzaju przekąsek wzbogacisz sosami i dipami. Chipsy, nachosy czy nawet paluszki maczane np. w Sosie musztardowo-paprykowym Tarsmak nabiorą wyrazistego smaku.

Linki artykułu
Kopiuj link:
Skopiowano do schowka

Wklej link na stronę:
Skopiowano do schowka

 

Komentarze (0) / skomentuj / zobacz wszystkie

Gorące tematy

facebook