Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję

Udziec z indyka z pastą barbecue

Męska kuchnia

Długie pieczenie sprawia, że mięso jest delikatne i kruche. Poczuj lekką słodycz przełamaną delikatnym wędzonym aromatem.

Tagi: kuchnia , przepisy

Męska kuchnia Udziec z indyka z pastą barbecue

Składniki:

 

  • 2 kg udźca z indyka bez kości
  • 2 łyżki grubo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżka soli
  • 4 łyżki oleju   
  • pasta barbecue (składniki poniżej)

 

Pasta barbecue

  • mały słoik przecieru pomidorowego
  • 2  łyżki słodkiej wędzonej papryki
  • 4 łyżki miodu
  • sok z całej cytryny
  • 2 łyżeczki soli
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

  1. Połącz wszystkie składniki na sos.
  2. Mięso natrzyj dokładnie solą i pieprzem, po czym odstaw na kilkanaście minut.
  3. Rozgrzej patelnię posmarowaną olejem i obsmaż mięso ze wszystkich stron.
  4. Podsamżone mięso włóż do naczynia żaroodpornego i dokładnie obłóż pastą.
  5. Piekarnik rozgrzej do 120 stopni, wstaw mięso bez przykrycia i piecz minimum 3 godziny.

 

Sposób podania:

Możesz podać na ciepło z makaronem typu tagiatelle. Indyk jest też świetny na zimno do kanapek.

Smacznego!

Wejdź na FORUM!
Linki artykułu
Kopiuj link:
Skopiowano do schowka

Wklej link na stronę:
Skopiowano do schowka

 

Komentarze (0) / skomentuj / zobacz wszystkie

Gorące tematy

facebook
raporty
Raporty