Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję

Roladki z kurczaka ze szparagami

Męska kuchnia

Pyszne i szybkie danie. Zarówno kurczak, jak i szparagi są bardzo soczyste, a mięso dodatkowo nabiera wspaniałego aromatu szynki.

Tagi: kuchnia , przepisy

Męska kuchnia Roladki z kurczaka ze szparagami

Składniki:

 

  • 18 zielonych szparagów
  • 3 podwójne piersi z kurczaka
  • 12 plasterków szynki parmeńskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól

Dip:

  • 300 ml jogurtu bałkańskiego
  • 50 g sera pleśniowego
  • garść liści mięty
  • sól

Sposób przygotowania:

  1. Ze szparagów usuń końcówki i przytnij je na jednakową długość.
  2. Piersi przetnij na pół, włóż do foliowego woreczka i rozbij na cienkie kotlety.
  3. Mięso natrzyj czosnkiem i nasmaruj oliwą z oliwek. Możesz lekko dosolić mięso.
  4. Na filecie ułóż 6 szparagów i mocno owiń je mięsem.
  5. Na desce połóż duży plaster szynki, a na to szparagi owinięte kurczakiem. Całość zwiń.
  6. Całość przenieś do naczynia żaroodpornego i piecz przez 25 minut w temperaturze 180-190 stopni.
  7. Po upływie około 10 minut przykryj główki szparagów folią, żeby się nie spaliły.

Przygotowanie dipu:

  1. Do jogurtu dodaj ser pleśniowy, odrobinę mięty i szczyptę soli. Wszystko razem zblenduj.
  2. Podawaj od razu po upieczeniu.

Smacznego!

Wejdź na FORUM!
Linki artykułu
Kopiuj link:
Skopiowano do schowka

Wklej link na stronę:
Skopiowano do schowka

 

Komentarze (0) / skomentuj / zobacz wszystkie

Gorące tematy

facebook
raporty
Raporty