Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję

Męska kuchnia

Zaskocz swoją partnerkę wykwintną kolacją albo przyrządź fajne danie dla na męski wieczór. Męska kuchnia nie jest nudna. Pokaż, że męskie gotowanie lubi eksperymentować, i to smacznie.
Karkówka marynowana w whisky Karkówka marynowana w whisky Karkówka marynowana w whisky

Whisky – jest milion powodów, by ją kochać, ale my znaleźliśmy jeszcze jeden. Idealnie łączy się z mięsem! To już chyba żadna tajemnica, że od jakiegoś czasu whisky to niezastąpiony składnik wielu potraw w naszej kuchni. Warto mieć ją zawsze pod ręką przy gotowaniu. Będziecie po nią często sięgać.

Lasagne ze szpinakiem i ricottą Lasagne ze szpinakiem i ricottą Lasagne ze szpinakiem i ricottą

Co powiecie na obiad bez... mięsa? Brak entuzjazmu? Dajcie nam szansę! Wybraliśmy coś, co z powodzeniem napełni Wasze brzuchy, połechta kubki smakowe i zadowoli smakoszy. Choć ta wersja lasagne nie ma ani grama mięsa, to wypełniona jest po brzegi serowo-szpinakową masą. Szpinak jak szpinak, ale sera nie żałowaliśmy! Skusicie się na kawałek?

Steki z rozmarynem Steki z rozmarynem Steki z rozmarynem

Czasami mniej oznacza więcej. Oto steki w absolutnie minimalnym wydaniu, aromatyzowane jedynie rozmarynem i czosnkiem. Do tego odrobina masła i można cieszyć się doskonałym smakiem. Nie ukrywamy, kochamy steki, a ten przepis trafił na naszą listę ulubionych przepisów.

Kurczak na ostro Kurczak na ostro Kurczak na ostro

Lubicie zjeść coś „z ogniem”? To mamy dla Was ekstra pomysł - złociste piersi kurczaka obtoczone w pikantnej zalewie... Brzmi dobrze? Tak! Ale smakuje jeszcze lepiej. Na szczęście nie musicie wierzyć nam tylko na słowo. Łapcie przepis i do zobaczenia w kuchni!

Cukinia faszerowana mięsem mielonym Cukinia faszerowana mięsem mielonym Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Kolejny przepis do upolowania! Tym razem pieczone połówki cukinii wypełnione po brzegi sycącym farszem. Idealny pomysł na obiad w tygodniu i na weekend. Jeśli do tej pory to danie nie gościło na Waszym stole, to idealny moment, by to zmienić.

Spaghetti z suszonymi pomidorami Spaghetti z suszonymi pomidorami Spaghetti z suszonymi pomidorami

Kto nie kocha kuchni włoskiej? Jest sycąca, pełna smaku, soczystych pomidorów i aromatycznych ziół. Chcecie czymś zaskoczyć swoją połówkę? Tym razem proponujemy danie pełne sycylijskiego słońca. Przyda się w oczekiwaniu na wiosnę!

Gruszki w winie Gruszki w winie Gruszki w winie

Wino, czekolada i lody – wszystko, czego pragną kobiety na jednym talerzu. Wkrótce ich święto. Uczcijmy to toastem, kieliszkiem dobrego wina oraz pysznym deserem. Niech ten dzień będzie wyjątkowy i... bardzo słodki. Wszystko w naszych rękach!

Pieczony łosoś Pieczony łosoś Pieczony łosoś

Uwielbiamy ryby, ale łososia w takiej formie przyrządziliśmy pierwszy raz. Musimy przyznać, że ten przepis zdobył nasze podniebienia od razu. To jest to! Jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, reszta magii dzieje się już w piekarniku. Polecamy na szybki obiad.

Minipizze z ciasta francuskiego Minipizze z ciasta francuskiego Minipizze z ciasta francuskiego

Są idealne, gdy mamy ochotę coś... pochrupać! Zachcianki dopadają czasami każdego, więc warto mieć pod ręką przepis na szybką i smaczną przekąskę. Oto nasz pomysł na małe co nieco na dwa kęsy. Kochamy takie przepisy.

Krem z czerwonej papryki z tequilą Krem z czerwonej papryki z tequilą Krem z czerwonej papryki z tequilą

To nasze najnowsze odkrycie kulinarne. Aromatyczna zupa krem, która doprawiona jest kilkoma łyżkami tequili – niebo w gębie. Mamy nadzieję, że w chłodny i deszczowy dzień skusicie się właśnie na ten przepis. Krem z pewnością Was rozgrzeje i doda energii do działania!