Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję

Festiwal Wódki i Zakąski 2018

Co, gdzie, kiedy?

19 - 20 października 2018 r., Warszawa, Reduta Banku Polskiego
To już druga edycja wydarzenia organizowanego przez Dom Wódki, znany z propagowania polskich tradycji kulinarnych i gorzelniczych. Festiwal przyciąga zarówno koneserów szlachetnych trunków jak i osoby dopiero rozpoczynające przygodę z najznamienitszymi gatunkami wódki. A tych podczas festiwalu nie zabraknie!

Tagi: Warszawa , alkohole , degustacja , festiwal , degustacja wódki

Festiwal Wódki i Zakąski
Festiwal Wódki i Zakąski 2018

Odwiedzający będą mieli możliwość degustowania ponad 200 marek szlachetnych alkoholi. Organizator przygotował również wiele atrakcji, pokazów, warsztatów i degustacji kulinarnych.

Degustacja

Wystawcy na stoiskach degustacyjnych zaprezentują wyroby najbardziej uznanych lokalnych i międzynarodowych producentów wódek, nalewek, miodów pitnych i likierów. Będzie można spróbować także starzonych i rocznikowych alkoholi, których niepowtarzalna możliwość spróbowania będzie jedynie w trakcie Festiwalu.

Degustację uświetni specjalna strefa gastronomiczna, gdzie będzie można smakować dania i zakąski przygotowane przez najlepszych warszawskich kucharzy.

Festiwal Wódki i Zakąski - strega gastronomiczna
Odwiedziny w strefie gastronomicznej będą okazją do spróbowania dań serwowanych przez najlepszych warszawskich kucharzy.

Warsztaty i pokazy

Podczas dwóch dni festiwalu odbędą się liczne warsztaty i panele dyskusyjne, przeznaczone zarówno dla profesjonalistów branży gastronomicznej (restauratorów, barmanów, dystrybutorów) jak i dla konsumentów. Piątek poświęcony będzie przede wszystkim branży HoReCa. Od godziny 12:00 w specjalnej Strefie Edukacji zaplanowano liczne spotkania i prelekcje związane z dynamicznie rozwijającym się w Polsce rynkiem cocktail barów. Wśród gwiazd pierwszego dnia będą między innymi barmani z legendarnego American Bar w hotelu The Savoy z Londynu, wybranego najlepszym koktajlowym barem świata 2017.

 Tomasz Małek - 6-krotny Mistrz Świata Barmanów
 Tomasz Małek - 6-krotny Mistrz Świata Barmanów

Barmani będą mogli tego dnia dowiedzieć się więcej w temacie „Zero waste, czyli polityka oszczędności w cocktail barze”, a także wziąć udział w II edycji mistrzostw barmańskich Bar Masters Challenge. Dostęna będzie również strefa VIP, gdzie będzie można odbyć indywidualne spotkania z gośćmi honorowymi Festiwalu i wystawcami.

W drugim dniu Festiwalu goście będą mieli okazję spotkać się na warsztatach z wybitnymi ekspertami, aby nauczyć się m.in. „Jak zrobić wyjątkową nalewkę?”, „Jak przygotować zakąski w 5 minut?”, „Jak otwierać ostrygi i serwować kawior?”, czy „Jak w domowych warunkach przygotować pyszne koktajle?”. Ciekawi historii będą mogli posłuchać o kulturze wódki w czasach PRL oraz poznać historię kultowych warszawskich barów i restauracji XX-lecia międzywojennego. Muzeum Wódki przygotowało na tę okoliczność arcyciekawą prezentację pt. „100-lecie niepodległości w Muzeum Wódki”.

Jeszcze więcej atrakcji

Podczas imprezy odbywać się będą pokazy barmańskich mistrzów świata w stylu flair, a także liczne konkursy z atrakcyjnymi nagrodami. Jeśli komuś przypadnie do gustu festiwalowy trunek, będzie mógł nabyć go w sklepie w specjalnej cenie, jak również wiele innych ciekawych pamiątek, związanych z wódką i gastronomią. Dla kolekcjonerów unikatów organizator szykuje w sklepie festiwalowym sporo niespodzianek.

sklep festiwalowy Festiwal Wódek i Zakąsek
W sklepie festiwalowym, oprócz trunków w cenach promocyjnych, znajdą się też pamiątkii unikaty dla kolekcjonerów.

Organizator zaprasza również na „after” do Muzeum Wódki, baru The Roots oraz do Domu Wódki, przy Placu Teatralnym.

  • Termin: 19 – 20 października 2018 r., godz. 12:00 – 22:00
  • Bilety: od 99 zł, dostępne tutaj.

W ramach biletu podstawowego można będzie degustować większość prezentowanych na stoiskach alkoholi. Do każdego biletu Goście otrzymają m.in. degustacyjny kieliszek festiwalowy, przewodnik po Festiwalu oraz bilet wstępu do pierwszego w Polsce Muzeum Wódki, w którym obejrzeć można unikalną w skali świata kolekcję.

Dodatkowo można będzie zakupić tzw. „pakiet konesera”, który zawierać będzie - oprócz degustacji - wstęp na liczne warsztaty, a także zestaw prezentowy.

KONKURS!

Zdobądź vouchery o wartości 300 zł
do restauracji Elixir by Dom Wódki

Elixir by Dom Wódki

ELIXIR to restauracja specjalizująca się w coraz popularniejszym na świecie food pairingu, czyli idei połączeń smakowych. W menu znajdziesz dania kuchni polskiej przyrządzane w nowoczesnym stylu i na życzenie Gości łączone z trunkami, starannie dobieranymi przez znakomitych szefów kuchni, doświadczonych vodka masterów oraz baristów i mixologów.

Co musisz zrobić, by zdobyć nagrodę?

1. Zapisz się do naszego newslettera tutaj: 

Po otrzymaniu maila potwierdź subskrypcję, to warunek wzięcia udziału w konkursie.

 

2. Napisz do nas i odpowiedz na pytanie:

Do jakich potraw Twoim zdaniem najlepiej smakuje dobrej jakości wódka?


Swoją odpowiedź wyślij mailem na adres: konkurs@facetpo40.pl

 

Autor najciekawszej odpowiedzi na pytanie otrzyma vouchery o łącznej wartości 300 zł do wykorzystania w restauracji Elixir by Dom Wódki, przy pl. Teatralnym w Warszawie, ul. Wierzbowa 9/11

 

Biorąc udział w konkursie oświadczasz, że jesteś pełnoletni i akceptujesz Regulamin konkursu.

 

Na odpowiedzi czekamy do 9 października!

Wejdź na FORUM!
Linki artykułu
Kopiuj link:
Skopiowano do schowka

Wklej link na stronę:
Skopiowano do schowka

 

Komentarze (0) / skomentuj / zobacz wszystkie

Gorące tematy

facebook
raporty
Raporty