Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies
Akceptuję

Chili con carne

Chili con carne to oryginalne danie pochodzące z Ameryki Północnej. Narodziło się w Teksasie, ale w czasach, gdy stan ten należał do Hiszpanii. Stąd nazwa hiszpańska – oznaczająca ni mniej ni więcej, tylko papryki z mięsem. Jest to danie „jednogarnkowe”, sycące i proste w przygotowaniu. Po prostu męskie.

Dodawanie komentarza

Moderatorzy nie usuwają komentarzy na prośbę użytkowników. Jeśli podajesz jakiekolwiek dane, telefony czy adresy, robisz to na własną odpowiedzialność.

Chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w tym temacie?

Komentarze

kemot
15 grudnia 2011 o 22:35

wszystko pięknie, ładnie i smakowicie - ale może coś bardziej męskiego ? może jakieś nasze - chłopskie przepisy ? brakuje mi tu przaśności tak charakterystycznej dla faceta - proste, szybka i męska potrawa - np - pokrojona kiełbacha smażona na oleju z kawałkiem chleba - ale do tego może właśnie jakiś smaczek ? jakaś przyprawa kogoś z forum ? bez ę, ą ależ - po prostu i prosto (nie zawsze, ale choć czasem ;) )
nie krytykuję, ale po prostu dorzucam ideę na prostotę - ja proponuję np. w parę minut ugotowany makaron nitki smażony na oliwie + ser starty w pół minuty bezpośrednio na makaron + kiełbacha w kostkę pociachana oraz sól i pieprz + majeranek, bazylia, oregano i .....koniec - pychaaaa

~kemot

15.12.2011 22:35