Kurczak na winie z pieczarkami
Proste, a jednocześnie niepowtarzalne danie. Cały sekret jego smaku kryje się w marynacie z dodatkiem białego wina, która sprawia, że mięso jest soczyste i delikatne. Polecamy nie tylko od święta – to też doskonały pomysł na obiad w ciągu tygodnia.
Dodawanie komentarza
Moderatorzy nie usuwają komentarzy na prośbę użytkowników. Jeśli podajesz jakiekolwiek dane, telefony czy adresy, robisz to na własną odpowiedzialność.
Komentarze
Dobre przyprawy faktycznie, te mono. Bardzo aromatyczne. Świetna też jest cebula z USA z tej serii, bardzo dobra do mięsa, sosów i zup.
25.06.2018 12:02
Próbowałem w zeszłym tygodniu. Wyszło świetne, ale trzeba wziąć do tego dobre, wyraziste przyprawy, bo inaczej byłoby nijakie. Mnie Pani w sklepie poleciła monoprzyprawy Knorr więc wziąłem chilli i słodką praprykę. Rewelacyjny przepis i na pewno bedzie sie pojawiał w moim jadłospisie.
23.06.2018 16:05
Wygląda apetycznie - kurczak, pieczarki i chili do dobra kompozycja.
Spróbuję zrobić.
14.04.2012 10:53