Dlaczego tyjemy, czyli straszne skutki ewolucji
Kiedy człowiek biegał jeszcze z maczugą za mamutami nie bardzo wiedząc, kiedy znów coś zje, ewolucja przyszła mu z pomocą. Nie mógł najeść się na zapas, a trzeba było znaleźć sposób na odłożenie energii na czarną godzinę. Trochę glukozy zmagazynował w wątrobie, trochę białek zostało wbudowanych w mięśnie, jednak to wciąż było zbyt mało...
Dodawanie komentarza
Moderatorzy nie usuwają komentarzy na prośbę użytkowników. Jeśli podajesz jakiekolwiek dane, telefony czy adresy, robisz to na własną odpowiedzialność.
Komentarze
Może mam 40 lat i jestem staroświecki, ale głoszenie teorii nt. wyższości margaryny (tłuszczy roślinnych) nad masłem (tłuszczami zwierzęcymi) jest niestosowne i dające pod wątpliwość dalszą treść, poniekąd ciekawą. Errata konieczna! Jak długo jeszcze pseudodietetycy będą nami manipulować w imię lobby taniego żarcia?
25.09.2013 11:04
Prezentowane przez Was poglądy dietetyczne opierają się na przstarzałych teoriach, co mnie lekko dziwi bo postrzegałem Wasz portal jako bedacy na czasie ze wszytkim co dotyczy faceta po 40 W tym wieku nie ma czasu na eksperymenty, i jest coraz mniejszy margines na błędy
Dieta oparta pieczywie, chudm nabiale i rybie być może bedzie dobra dla kobiet które jescze wierza w dietę 1000kcal napewno nie dla faceta i to aktywnego fizycznie ( a do takiej aktywnosci zachęcacie ,co jest jedynym plusem tego artykułu). Natomiast rada by masło i naturalne tłuszcze zwierzęce zastąpić MARGARYNĄ!!!!! to już dietetyczny KRYMINAŁ! Błagam poczytajcie troszkę o roli białek i łuszczy w diecie a jeżeli macie z tym kłopot chętenie podeśle Wam stoswne publikacje i opracownia, których nie chce umieszczac na forum publiczym żeby nie być pozsądzonym o kryptoreklamę czy też promowanie jakiejś konkretnej diety.
25.09.2013 10:45