Bourbon kontra whisk(e)y – podobne, a jednak inne
Szkocka whisky, amerykańska whiskey i bourbon, a irlandzka whiskey. Wszystkie z jednej rodziny alkoholi, a jednak tak od siebie różne. Odrębność zauważalna jest zarówno w procesie leżakowania, w smaku, jak i w sposobie picia tych alkoholi. A żeby było jeszcze ciekawiej, Wild Turkey® Bourbon wypracował autorskie sposoby destylacji, które znajdują odzwierciedlenie w tym kultowym już smaku Ameryki.
Dodawanie komentarza
Moderatorzy nie usuwają komentarzy na prośbę użytkowników. Jeśli podajesz jakiekolwiek dane, telefony czy adresy, robisz to na własną odpowiedzialność.
Komentarze
Trochę smutno, że na tak fajnej stronie pojawia się reklama ukryta. Nie mam nic przeciwko product placement ale uczciwie było by zaznaczyć, że artykuł sponsorowany jest przez producenta bądź dystrubutora Wild Turkey, którego x całym szacunkiem trudno nazwać wyższą klasą bourbonów.
04.12.2014 17:34