Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję
Skład i postać: Maxigra Go 25 mg. Każda tabletka do rozgryzania i żucia zawiera 25 mg syldenafilu tworzącego się in situ z 35,12 mg syldenafilu cytrynianu. Substancje pomocnicze o znanym działaniu: każda tabletka zawiera 2,15 mg aspartamu (E951) i 70,4575 mg laktozy jednowodnej. Wskazania: Produkt leczniczy Maxigra Go jest wskazany do stosowania u dorosłych mężczyzn z zaburzeniami erekcji, czyli niezdolnością uzyskania lub utrzymania erekcji prącia wystarczającej do odbycia stosunku płciowego. W celu skutecznego działania produktu leczniczego Maxigra Go niezbędna jest stymulacja seksualna. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Ze względu na wpływ syldenafilu na przemiany metaboliczne, w których biorą udział tlenek azotu i cykliczny guanozynomonofosforan (cGMP) nasila on hipotensyjne działanie azotanów. Przeciwwskazane jest zatem równoczesne stosowanie syldenafilu z lekami uwalniającymi tlenek azotu (takimi jak azotyn amylu) lub azotanami w jakiejkolwiek postaci. Jednoczesne stosowanie inhibitorów PDE5, w tym syldenafilu, i leków pobudzających cyklazę guanylową, takich jak riocyguat, jest przeciwwskazane, ponieważ może prowadzić do objawowego niedociśnienia tętniczego. Produktów leczniczych przeznaczonych do terapii zaburzeń erekcji, w tym syldenafilu nie należy stosować u mężczyzn, u których aktywność seksualna nie jest wskazana (np. pacjenci z ciężkimi chorobami układu sercowo-naczyniowego, takimi jak niestabilna dławica piersiowa lub ciężka niewydolność serca). Produkt leczniczy Maxigra Go jest przeciwwskazany u pacjentów, którzy utracili wzrok w jednym oku w wyniku niezwiązanej z zapaleniem tętnic przedniej niedokrwiennej neuropatii nerwu wzrokowego (ang. non-arteritic anterior ischaemic optic neuropathy, NAION) niezależnie od tego, czy miało to związek, czy nie miało związku z wcześniejszą ekspozycją na inhibitor PDE5. Nie badano bezpieczeństwa stosowania syldenafilu w następujących grupach pacjentów: pacjentów z ciężką niewydolnością wątroby, hipotonią (ciśnienie krwi < 90/50 mm Hg), po niedawno przebytym udarze lub zawale mięśnia sercowego oraz ze stwierdzonymi dziedzicznymi zmianami degeneracyjnymi siatkówki, takimi jak retinitis pigmentosa (niewielka część tych pacjentów ma genetycznie uwarunkowane nieprawidłowości fosfodiesterazy siatkówki). Stosowanie syldenafilu u tych pacjentów jest przeciwwskazane. Podmiot odpowiedzialny: Zakłady Farmaceutyczne Polpharma S.A. Dodatkowych informacji o leku udziela: Polpharma Biuro Handlowe Sp. z o.o., ul. Bobrowiecka 6, 00-728 Warszawa, tel. +48 22 364 61 00; fax. +48 22 364 61 02. www.polpharma.pl. ChPL: 10.10.2016 r.

Szybki eksperyment z bobem

Męska kuchnia

Męska kuchnia Szybki eksperyment z bobem

To naturalne lekarstwo, z wysoką zawartością białka, potasu oraz błonnika. A co najważniejsze – bardzo smakowite. Najczęściej ograniczamy się tylko do gotowania go w wodzie z koprem. Teraz proponuję więc szybki eksperyment i przygotowanie kremu z bobu.

Tagi: przepis , dania dla facetów , męska kuchnia , szybkie dania , bób , zupy

Męska kuchnia Szybki eksperyment z bobem

Składniki:

  • 600 g bobu (może być mrożony)
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • ½ szklanki śmietany (18%)
  • pęczek natki kolendry
  • sól, pieprz
  • śmietanka kremówka

Sposób przygotowania:

  1. Wrzuć bób do wrzącej wody z odrobiną cukru i gotuj go około 15 minut, sprawdzając jego miękkość. Ważne, aby bobu nie rozgotować, bo wówczas trudno pozbawia się go łupinek, a musisz to zrobić po ostudzeniu.

  2. Na niezbyt gorącej oliwie podduś posiekany czosnek i dodaj wyłuskany bób. Smaż przez chwilę razem, a następnie dolej do tego bulion jarzynowy i dodaj posiekaną kolendrę. To wszystko zmiksuj na gładką masę.

  3. Następnie dodaj resztę bulionu oraz śmietanę. Dopraw solą, białym pieprzem i zagotuj. Przed podaniem połóż na porcji kleks z niesłodzonej śmietany kremówki.

A jeśli nie masz 40 minut czasu na przygotowanie kremu z bobu, to bób ze skórką usmaż na oliwie, razem z cieniutkimi plasterkami czarnej szynki. Tak podawany bób uwielbiają zwłaszcza Hiszpanie. Z kolei ugotowany bób z łupinami możesz też podać, jak fasolkę szparagową, czyli z podsmażoną na maśle bułką tartą.

Smacznego!

Paweł Stempowski

 

Wejdź na FORUM!
Linki artykułu
Kopiuj link:
Skopiowano do schowka

Wklej link na stronę:
Skopiowano do schowka

 

Komentarze (0) / skomentuj / zobacz wszystkie

Gorące tematy

facebook
raporty
Raporty