Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję
Skład i postać: Maxigra Go 25 mg. Każda tabletka do rozgryzania i żucia zawiera 25 mg syldenafilu tworzącego się in situ z 35,12 mg syldenafilu cytrynianu. Substancje pomocnicze o znanym działaniu: każda tabletka zawiera 2,15 mg aspartamu (E951) i 70,4575 mg laktozy jednowodnej. Wskazania: Produkt leczniczy Maxigra Go jest wskazany do stosowania u dorosłych mężczyzn z zaburzeniami erekcji, czyli niezdolnością uzyskania lub utrzymania erekcji prącia wystarczającej do odbycia stosunku płciowego. W celu skutecznego działania produktu leczniczego Maxigra Go niezbędna jest stymulacja seksualna. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na substancję czynną lub na którąkolwiek substancję pomocniczą. Ze względu na wpływ syldenafilu na przemiany metaboliczne, w których biorą udział tlenek azotu i cykliczny guanozynomonofosforan (cGMP) nasila on hipotensyjne działanie azotanów. Przeciwwskazane jest zatem równoczesne stosowanie syldenafilu z lekami uwalniającymi tlenek azotu (takimi jak azotyn amylu) lub azotanami w jakiejkolwiek postaci. Jednoczesne stosowanie inhibitorów PDE5, w tym syldenafilu, i leków pobudzających cyklazę guanylową, takich jak riocyguat, jest przeciwwskazane, ponieważ może prowadzić do objawowego niedociśnienia tętniczego. Produktów leczniczych przeznaczonych do terapii zaburzeń erekcji, w tym syldenafilu nie należy stosować u mężczyzn, u których aktywność seksualna nie jest wskazana (np. pacjenci z ciężkimi chorobami układu sercowo-naczyniowego, takimi jak niestabilna dławica piersiowa lub ciężka niewydolność serca). Produkt leczniczy Maxigra Go jest przeciwwskazany u pacjentów, którzy utracili wzrok w jednym oku w wyniku niezwiązanej z zapaleniem tętnic przedniej niedokrwiennej neuropatii nerwu wzrokowego (ang. non-arteritic anterior ischaemic optic neuropathy, NAION) niezależnie od tego, czy miało to związek, czy nie miało związku z wcześniejszą ekspozycją na inhibitor PDE5. Nie badano bezpieczeństwa stosowania syldenafilu w następujących grupach pacjentów: pacjentów z ciężką niewydolnością wątroby, hipotonią (ciśnienie krwi < 90/50 mm Hg), po niedawno przebytym udarze lub zawale mięśnia sercowego oraz ze stwierdzonymi dziedzicznymi zmianami degeneracyjnymi siatkówki, takimi jak retinitis pigmentosa (niewielka część tych pacjentów ma genetycznie uwarunkowane nieprawidłowości fosfodiesterazy siatkówki). Stosowanie syldenafilu u tych pacjentów jest przeciwwskazane. Podmiot odpowiedzialny: Zakłady Farmaceutyczne Polpharma S.A. Dodatkowych informacji o leku udziela: Polpharma Biuro Handlowe Sp. z o.o., ul. Bobrowiecka 6, 00-728 Warszawa, tel. +48 22 364 61 00; fax. +48 22 364 61 02. www.polpharma.pl. ChPL: 10.10.2016 r.

Romantyczna kolacja dla niej

Męska kuchnia

Męska kuchnia Romantyczna kolacja dla niej

Romantyczny wieczór z samodzielnie przygotowanym posiłkiem to coś, co na kobiecie zawsze robi wrażenie. Grzegorz Łapanowski, znany kucharz i dziennikarz kulinarny, pomoże ci dobrać odpowiednie menu na wieczór we dwoje.

Tagi: przepis , kolacja , walentynki , jadłospis

Męska kuchnia Romantyczna kolacja dla niej

Sukces romantycznej kolacji gwarantuje odpowiednio dobrane menu składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru. Postaraj się, aby potrawy, które wybierzesz, były zróżnicowane i oryginalne, przyrządzone specjalnie na tę okazję. Komponując dania na taki wieczór warto pamiętać o składnikach uznawanych powszechnie za rozpalające zmysły afrodyzjaki, np. czekolada, krewetki, TABASCO®, awokado, cynamon i truskawki.

Przykładowe menu autorstwa Grzegorza Łapanowskiego:

GUACAMOLE – PASTA Z AWOKADO NA OSTRO

Składniki:

  • 4 dojrzałe avocado
  • 2-3 łyżki białego serka naturalnego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki dobrej oliwy z oliwek
  • pół pęczka świeżej kolendry
  • sok z połowy limonki
  • TABASCO® Habanero
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Avocado przekroić na pół. Usunąć pestki. Delikatnie wyjąć miąższ łyżeczką, rozgnieść widelcem na gładką masę. Do avocado dodać serek, roztarty czosnek i drobno posiekaną świeżą kolendrę. Dokładnie wymieszać. Dodać oliwę i sok z limonki. Przyprawić solą, pieprzem i kilkoma kroplami TABASCO® Habanero.

KACZKA Z POMARAŃCZAMI JABŁKAMI I SOSEM SOJOWYM

Składniki:

  • 1 cała kaczka (wypatroszona)
  • 2 średnie jabłka
  • 2 pomarańcze
  • 2-3 łyżki suszonego majeranku
  • kilka gałązek tymianku
  • kilaka gałązek rozmarynu
  • kilka łyżek sosu sojowego Kikkoman
  • 2-3 łyżki miodu
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Kaczkę oczyścić, umyć i osuszyć. Wnętrze natrzeć obficie solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Jabłka i pomarańcze dobrze umyć. Owoce pokroić w cząstki. Wymieszać z majerankiem i ciasno upchnąć wewnątrz kaczki. Wierzch kaczki mocno przyprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem. Obłożyć gałązkami świeżego rozmarynu i tymianku. Wstawić do nagrzanego na 150-160 stopni piekarnika i piec 2,5 - 3 godz. W trakcie pieczenia zebrać do miseczki trochę tłuszczu, który się wytopi z kaczki i wymieszać go z sosem sojowym Kikkoman i miodem. Pół godziny przed końcem pieczenia polewać sosem kaczkę co kilka minut. Dzięki temu skórka dobrze się zarumieni i upiecze „na chrupko”. Po upieczeniu wyjąć ze środka kaczki cząstki owoców. Podawać z ulubionymi dodatkami lub np. z puree selerowym lub pietruszkowym.

OGNISTE OWOCE:

Składniki:

  • 100g brązowego cukru
  • 100 ml wody
  • kilka kropel TABASCO®
  • 175g truskawek
  • 175g malin
  • 1 melon, obrany i pokrojony na kawałki
  • 100g jagód
  • 4 łyżki serka Mascarpone

Wykonanie:

Najpierw należy przygotować zalewę. Cukier wsyp na patelnię i dodaj wodę. Doprowadź do wrzenia, a następnie pozostaw na wolnym ogniu, aż osiągnie konsystencję gęstego syropu. Dodaj sos TABASCO®. Pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Pokrój truskawki na połówki i umieść je w miseczce wraz z malinami, kawałkami melona i jagodami. Polej pikantnym syropem. Podawaj z gałką Mascarpone.

Grzegorz Łapanowski, znany kucharz i dziennikarz kulinarny, prowadzący kulinarny program TOP Chef. miłośnik polskiej kuchni i naturalnych składników, ambasador marki Kikkoman oraz TABASCO®.

Wejdź na FORUM!
Linki artykułu
Kopiuj link:
Skopiowano do schowka

Wklej link na stronę:
Skopiowano do schowka

 

Komentarze (1) / skomentuj / zobacz wszystkie

Oddajfartucha
20 lutego 2014 o 11:57
Odpowiedz

Jeśli chodzi o kolację we dwoje to polecam szaszłyki z krewetek. Potrzebne będzie ok 10-15 krewetek królewskich (znakomite są w Selgrosach), 3 ząbki czosnku, kieliszek wina (białego), olej (dobrze sprawdza się golden drop) i zioła prowansalskie. Najpierw trzeba dokładnie umyć i osuszyć krewetki, ułożyć je w misce i dokładnie skropić białym winem. Do oleju wyciskamy czosnek i zioła prowansalskie, a następnie mieszanką zalewamy krewetki. Zamarynowane krewetki należy nabić na patyczki do szaszłyków i piec na grilu prze ok. 8 minut. Danie świetnie smakuje z sosem chili lub tatarskim. Po takiej kolacji noc na pewno będzie udana ;-)

~Oddajfartucha

20.02.2014 11:57
1

Gorące tematy

facebook
raporty
Raporty