Strona używa cookies. Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie cookies, zawsze możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce internetowej. Polityka Cookies Akceptuję

Barek faceta po 40.

Facet na poziomie zna się na dobrych alkoholach i potrafi dobrać właściwie wino do okazji i potrawy. W tym dziale znajdziesz wiele inspiracji dotyczących drinków, wina, whisky i wielu innych napojów, które warto mieć w swoim barku lub piwniczce.

David vs Goliat, historia Prichards

Barek faceta po 40.

Historia pierwszej destylarni w Tennessee, małej rodzinnej firmy, która zwyciężyła w wojnie z wielką fabryką o prawa do własnego sposobu destylowania whiskey w tym stanie.

więcej »

Z whisky dookoła Świata

Barek faceta po 40.

Ta prawdziwa pochodzi ze Szkocji i Irlandii, od lat jednak inspiruje producentów i miłośników tego trunku również w Japonii, Stanach Zjednoczonych oraz wielu innych krajach.

więcej »

Metaxa Honey Shot

Barek faceta po 40.

Sekret wyjątkowości tej METAXY kryje się w łagodności METAXY oraz naturalnym greckim miodzie.

więcej »

Materiały wideo

Jak smakuje karnawał na świecie

Barek faceta po 40.

Dlaczego Cachaça to w Brazylii sprawa narodowa, co pije się w czasie karnawału w Nowym Orleanie, a jak świętują mieszkańcy Nadrenii? Karnawał to barwne pochody i parady, przebierańcy, tańce i huczna zabawa, ale do tradycji należą też lokalne specjalności – drinki, piwo czy wino.

więcej »

Mały przewodnik po rodzajach wina

Barek faceta po 40.

Wino to trunek skomplikowany. O tym, jak go pić, jak dobierać do potraw i na co zwracać uwagę podczas degustacji można pisać osobne artykuły, a nawet całe książki. Podobnie jest w przypadku tematu, którego dotyczy poniższy materiał – czyli rodzajów wina.

więcej »

Dobieramy wino do potrawy

Barek faceta po 40.

Dopasowanie wina do potrawy wcale nie jest łatwe - stworzenie harmonijnej kompozycji jest wręcz sztuką. Tym trudniejszą, iż obecnie mamy do wyboru ogromny wachlarz win i jeszcze więcej różnych dań. Ambasador win z portugalskiego regionu Tejo pomaga poznać podstawowe reguły łączenia wina z potrawami.

więcej »

Świeże piwo prosto z tanka

Barek faceta po 40.

Mimo, iż od twojego kufla do browaru Prazdroj, w którym powstaje to piwo, jest prawie 800 km, to masz szansę smakować trunku tak samo świeżego, jak w chwili, gdy opuściło browar. Czeski patent wart jest wypróbowania i... rozsmakowania się w nim.

więcej »

Bourbon kontra whisk(e)y – podobne, a jednak inne

Barek faceta po 40.

Szkocka whisky, amerykańska whiskey i bourbon, a irlandzka whiskey. Wszystkie z jednej rodziny alkoholi, a jednak tak od siebie różne. Odrębność zauważalna jest zarówno w procesie leżakowania, w smaku, jak i w sposobie picia tych alkoholi. A żeby było jeszcze ciekawiej, Wild Turkey® Bourbon wypracował autorskie sposoby destylacji, które znajdują odzwierciedlenie w tym kultowym już smaku Ameryki.

więcej » 1

7 dowodów na to, że wino jest jak kobieta

Barek faceta po 40.

Uwielbiamy kobiety, niektórym z nas nawet wydaje się, że się na nich znają. Ale z kobietami jest dokładnie tak jak z winem – całe życie można ich kosztować i nie odkryć do końca tej zmiennej, a jednocześnie tak pociągającej natury. Analogii między tymi najpiękniejszymi cudami natury – kobietą i winem – jest więcej.

więcej » 1

Jak szybko schłodzić wino

Barek faceta po 40.

Lato, upał niemiłosierny, goście stoją u drzwi, a wino jeszcze nieschłodzone? Lód? Suszarka do sałaty? Zamrażarka? Jak tu najszybciej pozbyć się problemu i napoić spragnionych?

więcej »
1 2 3

Gorące tematy

facebook
raporty
Raporty